lördag 14 mars 2009

Vi har vår i luften..-:)

HEJ!



Har just varit på bröllopsmässa på Villa Lande. Det var en otroligt lyckad tillställning - massvis av olika utställare, -bröllops - och parrelaterade föreläsningar och till sist - en alldeles urtjusig modevisning - givetvis bröllopsstasser på agendan. Cathina -själv mycket representativ och nyfrisserad - höll i trådarna - Susanne Blomqvist likaså.



Jag blev jätteinspirerad - tänk om man skulle få gifta sig - en gång TILL -:) Det lär faktiskt vara möjligt och allt vanligare oxå i Finland att man upprepar sitt löfte - säger JA på nytt - med samma person man i tiderna gift sig med...Kanske borde jag kolla med den äkta hälften där hemma - vad han tycker..-:)?



Stort tack till arrangörerna.!Villa Landes auditorium var smockfullt vid modevisningen.

Tack oxå till Ingmar som såg till att tekniken funkade hela vägen!



Här mitt öppningstal:

Ärade mässdeltagare! Arvoisat messun osallistujat

Jag har äran att få öppna den första bröllopsmässan någonsin - i vår nybildade fina dynamiska Kimitoöns kommun – här på Villa lande - som är en av Kimitoöns många pärlor.

Dagarna blir ljusare och ljusare – vi går alldeles tydligt mot en ny vår – och det är då känslorna oftast vaknar till liv från sin vintersömn – Kanske en del av er är här för att ni planerar att knyta eviga band – och har beslutat säga JA till varandra – i vått och torrt inom en snar framtid...

Att gifta sig är ett stort steg i en människas liv – och en av de mest minnesvärda , lyckliga dagarna någonsin . Den dagen vill DU säkert att ska bli så perfekt som möjligt..

Här – idag får du möjligheten att få tips och ideér – om allt från blomsterarrangemang, menuer, festarrangemang till att få ta del av sakkunskapen kring allt från juridiken kring äktenskapet till tips om hur man värnar om parrelationen.

Att gifta sig – innebär för många trygghet. Trygghet är något som var och en behöver i sitt liv – särskilt i dagar som dessa – då landets och kommunernas ekonomi går motallt stramare, svårare tider, och nyheterna berättar om förfärliga våldsdåd – också i vårt eget land.

Det är nu man ännu mera bör värna om varandra-bry sig om varandra – för vet ni vad – DET kostar – ingenting!

Det är tryggt att bo i Kimitoöns kommun – en dynamisk relativt liten men ack så livskraftig kommun. Här i Kimitoön finns all service man kan tänka sig behöva – servicenivån är hög – ja man kan väl t.o.m säga att det är ett Finland i miniatyr.

Här finns världens vackraste skärgård - som vi alla har orsak att vara stolta över , här finns industri,simhall, idrottshallar, underbara parker och nästan 600 livskraftiga småföretag, här finns mark och skog och över 200 lantbruksgårdar –föreningslivet blomstrar - också det kulturella utbudet är stort, det arrangeras teaterföreställningar, konserter och en hel del större och mindre festivaler och evenemang längs med hela året.

Så –om du går i giftastankar och funderar på var du ska bygga din framtid – välkommen att välja Kimitoön – möjligheternas Ö –Finlands största skärgårdsö-

----

Arrangörerna för mässan, firmorna Blom Qvist – med Susanne Blomqvist samt Twinc – som Cathina Wretdal-Lindström nyligen har bildat - har vågat satsa på ett nytt koncept – att arrangera denna mässa –som sjuder av framtidstro, hopp och kärlek.

Det är otroligt strongt att våga sig på något nytt – det är att visa framåtanda –precis den framåtanda vi alla idag behöver!

Jag önskar alla mässdeltagare, alla de som ställt upp och medverkar i dag – en riktigt angenäm och inspirerande mässdag.

-
Minulla on kunnia avata ensimmäiset kunnassamme järjestettävät häämessut.

Häämessut pidetään mahdollisuuksien saarella kauniissa Kemiön saaren kunnassa – täällä Villa Landessa joka on yksi Kemiönsaaren helmistä.

Messujen ohjelma on monipuolinen – varmasti jokaiselle löytyy jotakin kiinnostavaa.

Täällä on naytteillä on kaikkea häihin liittyvää – tarjonta on monipuolinen. Tervetuloa viihtymään-inspiroitumaan –sanomaan kylla – sekä elämälle, rakkaudelle ja kenties uuteen elämään- uuteen alkuun Kemiönsaarella.

Antoisaa messupäivää!

Säg JA till kärleken –-till livet !Bröllopsmässan bjuder på många olika möjligheter att säga Ja till det härliga, roliga, glada och vackra i livet.

Säg ja – till din älskade - till att bilda familj – och till att utöka antalet Kimitoöbor ytterligare...-:) !

-För här är gudagott att vara!
-------------


Skönt veckoslut!

- utvecklingschefen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar