torsdag 13 augusti 2009

Sommaren kom och gick

HEJ!

Länge sedan någon av oss har hunnit skriva i vår gemensamma blogg.
Sommaren kom liksom kommit emellan .. . De flesta av oss har haft s.k. "talkoledighet" (På egen bekostnad tagit ut ledig tid för att hjälpa till att spara i kommunen) eller sedvanlig semester.

Men NU börjar korridorerna både i Dalsbruk och i Kimito kommunkanslier vara fulla av liv och rörelse.

Så även i vår "flygel" i Dalsbruk - där de flesta av oss utvecklare har sitt rum.

Kommunens ledningsgrupp möttes denna vecka för första gången efter sommarpausen - en positiv nyhet är bl.a att inflyttningen aningens har ökat. Inte med många personer (16) men dock- den negativa trenden första gågnen på länge svängd.

I sommar har jag mött många olika mänskor i Dalsbruk - som alla vänligen kommer med små eller större ändringsförslag beträffande Dalsbruks hamn, parkeringsplatser, bryggor & bryggavgifter (Het potatis tydligen)avfallshanteringen, öppethållningstider o.s.v

Det är faktiskt bra att höra folks åsikter och önskemål. Önskebrunnen är oändlig. Men faktum är att kommunen givetvis inte kan åtgärda allt och allas önskemål över en natt. Långsiktig planering gäller.Och ekonomiska förutsättningar. På sikt blir det mesta säkert åtgärdat.

Mycket positivt har också yppats om Kimitoön. Sommarboare verkar ofta väldigt nöjda och glada över Kimitoön. De ser det fina i en liten bruksidyll - med de vackra Engelska husen, två uterestauranger som serverar läckra måltider, det livliga onsdagstorget, skärgårdstorget, Bruksmuséet, gästhamnen , välsorterade affärer, caféet vid torget o.s.v

En sommargäst pläderade för hur UNIKT fin miljö denna blandning av bruksort och skärgård de facto är.
Det finns mej veterligen INGEN liknande i hela Finland. (Jag kan ha fel..rätta mig i så fall )

Kändisar som Teemu Selänne och Bettina Sågbom hittade till Dalsbruks gästhamn i sommar!

Tänk om alla skulle se på vår fina Kimitoö med samma positiva ögon och förtecken som sommargästerna (som är ca 5000 till antalet)

Vi skulle alla kunna passa på att se allt det som är bra och fungerar - och sprida detta vidare - till vänner och bekanta också utanför Kimitoön.

Inom utvecklingen har vi några timmar sysslat med planering och åtgärdsprogram för hösten. På kommande är bl.a uppgörande av näringslivsstrategin - där företagarna ska involveras, skärgårdprogrammet (Dragsfjärds gamla )ska sändas på remiss till byalagen i skärgården för att senare uppdateras, marknadsföringen av ön ska noggrant genomgås, julmarknaderna , skördefesten planeras, den nya webben står snart lanseringsfärdig , företagarträffar med tema på kommande och mycket mera.

Den röda tråden för hösten från utvecklingsenhetens sida finns nu utstakad.

Det har varit bra med en kort sommarpaus, med tid för att varva ned - för nu verkar alla vara fulla av energi och redo att kavla upp ärmarna och börja jobba hårt, stenhårt för att kommunen ska vara en kommun som invånarna trivs och mår bra i.

"indiansommarhälsningar"
- utvecklingschefen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar