lördag 22 augusti 2009

Short cuts

Hej!

Här några axplock från det som hänt och är på gång inom utvecklingsenheten och inom kommunen.

Nästa vecka lanseras kommunens nya webb 26.8 kan du gå in på www.kimitoon.fi för att titta på den. De som för in uppgifter på den jobbar för högtryck för tillfället.

Nästa vecka startar kommunens strategiarbete. Ledningsgruppen och de ledande politikerna träffas för att dra upp riktlinjerna- Ska bli riktigt intressant.

Centrumprojektet (Kimitoöns projekt) har haft styrgruppsmöten. Projektet avslutas 30.9 men vi har enats om att anhålla om fortsättning. Centrumprojektet är ett viktigt projekt som sammanlänkar och samarbetar med företagarna på ön. Slutseminarium är under planering. Krista Gustafsson gör ett utmärkt jobb inom detta projekt.

Central Baltic projektförfrågningar dyker upp i min e-post titt som tätt. Vilka ska Kimitoön gå med i -vilka inte - är inte så lätt att avgöra. Vi diskuterar dessa med mina projektledare för att bilda oss en helhetsuppfattning. Orsaken till att dessa projekt nu är så aktuella är att projektansökningstiden infaller i september. CB-projekt är otroligt omfattande och arbetsdryga. Kommunen kommer inte att agera huvudman för något av dessa - men vi kan tänka oss att vara med på ett hörn av något av dessa-OM det är till någon nytta för oss.

Tillsättande av projektstyrgrupper behandlades i kommunstyrelsen förra veckan. Kommunstyrelsen valde att förbehålla sig rätten att utse styrgruppsmedlemmar. Egentligen en väldigt positiv sak såtillvida att då är kommunstyrelsen mera inkommen i vad som sker inom den mångfassetterade projektvärlden. Förhoppningsvis kommer det att sitta politiker med i styrgrupperna?

Jag har över 40 olika projektplaner i mina mappar. endel är på väg att avslutas, andra har redan avslutats men ska redovisas och några få är på kommande. De som är på kommande ska vara vettiga. Ett på väg in för ansökan är Biogasprojektplanen-som skulle gagna Kimitoön. ..

Om några veckor får vi besök från Dalarna. Programmet står snart klart. Vi visar gärna stolt upp vår fina kommun Kimitoön

Soliga lördag
-utvecklingschefen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar